Klarer seg ikke uten gass i norsk industri

energigass-211016-hydro-4623

Nesten tjue prosent av energibruken i norsk industri er gass, og gass er nå en god nummer to etter elektrisitet når det gjelder bruk av energi.

Gassen er viktig fordi den kan brukes til andre produksjonsprosesser enn elektrisitet. I alle prosesser som krever åpen flamme er gass suverent best. Enten det gjelder smelting, tørking eller koking.

Gass løser også effektproblemet mange sliter med. Mange bedrifter er avhengig av høy effekt til produksjonen. Det kan være store vannkjeler som skal varmes opp raskt eller metall som skal smeltes med høy temperatur. Uten tilgang på mye effekt, tar disse prosessene svært lang tid. Ja, i mange tilfeller vil prosessene være umulige å gjennomføre uten gass.

Tilgang på gass har gjort at svært mange bedrifter har konvertert fra fyringsolje til propan eller naturgass. Det har gitt en stor reduksjon i utslippene av globale klimagasser og lokale miljøgifter.

Her kan du lese mer om bruk av energi i norsk industri https://www.ssb.no/energi-og-industri/artikler-og-publikasjoner/lavere-energibruk-i-industrien